Att tänka på som nybliven hundägare

Att bli hundägare är en helt fantastisk upplevelse och man kommer garanterat att få uppleva en hel del känslor med sin nya vän för livet. Men det är också en hel del frågor och funderingar som dyker upp tillsamman med ansvaret av att vara hundägare. Vad ska man tänka på? Vilka regler måste man följa? Om det uppstår en situation med hunden, hur bör man reagera? Nedan följer några tips på vad man bör tänka pa som nybliven hundägare.

Att vårda sin hund

Som nybliven hundägare är det viktigt att man tar sitt ansvar gällande skötsel, hygien, aktivering och föda för hunden. Det gäller att ta hand om ögon-, nos-, öron- och munhygien för hunden, samt ta hand om pälsen och klor. Denna skötsel är inte bara ompyssling utan ger också mycket bättre hälsa för hunden i det långa loppet. Olika raser kräver även olika mycket motion och akDoberman pinschertivering, vilket inte bara gäller fysisk aktivering utan även psykisk stimulans.

Befinner man sig på resande fot med sin hund kan det vara bra att ha en färdig necessär med olika saker som hunden kan behöva vid olika situationer. Det är också att rekommendera att alltid ha hundens ID samt telefon till veterinär. Reser hunden i bilen skall hunden befinna sig i en säkert förankrad bur. Denna bur bör vara bakom gallergrindar eller fastbunden med ett hundsäkerhetbälte. Kom ihåg att ALDRIG lämna din hund i bilen, den blir lätt mycket varm och din hund riskerar att dö på grund av hetta.

Som hundägare har man även ansvar för alla vaccinationer som måste genomföras (valpsjuka, hepatit, parvovirus och kennelhosta). Vidare ansvarar också hundägaren för avmaskning som skall ske med jämna mellanrum. Det kan tyckas vara mycket som man måste tänka på med hund, och det är det! Men å andra sidan har man garanterat en vän för livet.