Betting på hundar

Hur spelar man egentligen på hundkapplöppning?

Hundkapplöppning handlar om snabba rundor och snabba resultat. För spelaren som gillar kickar och adrenalin kan detta vara helt rätt spelform. I varje lopp är det alltid 6 hundar som deltar och det finns tre spelformer som är de vanligaste alternativen och som man nästan alltid kan spela på: Vinnare, Forecast och Tricast. Bettar man på spelformen Vinnare är det vinnaren som man satsar på, bettar man på Spelformen Forecast satsar man på ettan och tvåan i rundan. Spelar man istället på Tricast bettar man på ettan, tvåan oc7375da28-db38-11e5_1067280bh trean. Att spela på ett Nytt casino innebär oftast att man kan följa rundan live via en tv-skärm (om man såklart inte befinner sig på banan) vilket leder till ännu mer spänning.

Vidare bör man även känna till att varje hund har ett så kallat “starting price”, vilket är jämförbart med fasta odd. Detta fasta odds är baserat på en rad olika parametrar så som hundens tidigare resultat, om den gått upp i vikt, vilken startbox den blivit tilldelad, vilken tränare hunden har i nuläget, hundens ålder med mera. Det finns som sagt många olika parametrar som leder fram till startpriset. Men precis innan loppet skall börja erbjuds spelaren rörligt odds av spelbolagen, vilket på så sätt leder till att spelarna egentligen bestämmer oddsen. Här kan man se stora skillnader i hur oddsen sprids ut bland populära hundar och mindre populära hundar. På så sätt är verkligen hundkapplöppning en spännande spelform där allt kan hända mycket snabbt.

Hundarna kan springa olika distanser: 100 meter, 320 meter, 480 meter, 550 meter eller 780 meter. Själva banan är oftast gjord av hårt packad sand så att varje nedslag när hunden springer blir relativt mjukt samtidigt som ingen fart tappas. Hundarna släpps ut från burarna och börjar springa efter en hare som dras automatiskt fram längs banan.