Hundkapplöpning – snabba spel och mycket fart

Om man älskar spel som är snabba, där man får känna andrenalinet pumpa och hjärtat stanna i några sekunder så kan hundkapplöpning vara rätt spel. Hundkapplöpning är precis som Roulette spel där man känner spänningen snabbt och resultatet kommer inom några sekunder! Det är för spelaren som klarar av snabba vändningar, då hundarna plötsligt kan springa om varandra. Man vet inte vem vinnaren är förrän spelet verkligen är avslutat. Av spelaren krävs det anaytiskt tänkande – man måste kunna analysera hundarnas tidigare resultat, förstå dess aktuella form, ålder och vikt, samt vem som tränar hunden i nuläget. Genom olika parametrar kan man lättare förstå vem som eventuellt kan vinna loppet, men det finns inga gardog-1833459_960_720antier gällande utfallet. Det är en populär spelform som blir extra spänningsfyllt om man kan följa racet vid banan eller online via live stream.

För att ens hund skall delta i hundkapplöpning gäller det att verkligen träna. Oftast är det Greyhound hundar eller whippetrasen som springer dessa lopp. Det krävs en hund som är muskulös och snabb, samtidigt som den inte kan väga för mycket eftersom vikten leder till mindre fart. Hundens ålder spelar också stor roll, eftersom yngre hundar oftast klarar av att springa snabbare. Vidare gäller det även att träna upp hunden för att vara snabb i starten och inte förlora fokus under själva loppet. Hunden måste springa efter den elektroniska haren, precis som om det vore en riktig jakt.

Det finns olika distanser som man kan spela på inom hundkapplöpning, allt från 100 meter till 780 meter. Även om man väljer den längsta distansen kommer det garanterat att gå fort! Banan som hundarna springer på kan vara olika långa men distansen som gäller skall vara den samma. Hundarna springer på hårt packad sand, vilket leder till en mjukare avtramp men utan att förlora fart.