Om att arbeta med hunduppfödning

Att arbeta med hunduppfödning är ett arbete som kräver en hel del. Det är därför mycket viktigt att fundera på varför man faktiskt vill arbeta med avel och uppfödning. Det kan finnas flera anledningar till varför man har denna vilja, men ty11029620036_e1ce4c8f3f_bvärr är inte alla anledningar de rätta.

Är det så att man har hund idag, älskar hundar och skulle vilja spendera mer tid med detta underbara djur, bör man faktiskt fundera igen om uppfödning är helt rätt val. Bara för att man har hund och tycker att denna är söt och gullig och på så vis skulle vilja ha fler är kanske inte helt rätt anledning. En annan anledning som kanske inte heller är helt rätt är att vilja bli rik och tjäna mycket pengar. Det gäller att förstå att hunduppfödning är ett arbete som kräver tid, pengar och en hel del tålamod.

För att arbeta med avel och uppfödning gäller det hundrasens bästa och att man är i enighet med de rasstandarder som gäller för den specifika rasen. Som hunduppfödare bör man vara intresserad av att hela tiden förbättra hundrasen och säkerställa att framtidens avel genomförs så korrekt som möjligt. Det gäller att alltid ha rasen i första rummet och hur fin och gullig ens hund än må vara måste man vara kritisk gällande dess egenskaper.

Vad bör man tänka på när det gäller uppfödning?

Det finns många olika saker som man bör tänka på innan man ger sig in i uppfödningsvärlden. Dels måste man ha goda kunskaper om själva rasen och vad som är tänkt med aveln, dels bör man också förstå att det krävs oerhört mycket tid och pengar att arbeta med uppfödning. Hundarna skall ha bra boende, mat, aktivering, olika vaccinationer och dokumentation. Sedan bör man också förstå att alla valpar kanske inte säljs direkt, utan vissa kan bli kvar en längre tid.